Tel: 076 503 5812
E-Mail: info@janvermunt.nl

Historie

PRF-Jan Vermunt034

Jan Vermunt en Jens zoon

Wat 25 jaar geleden begon als een hobby, is nu een drukke baan voor Jan en José Vermunt. Hun party service bedrijf neemt nu zeven dagen per week al hun tijd in beslag. Sinds een jaar opereren zij vanuit een hypermodern en riant bedrijfspand in Etten-Leur. In samenwerking met Hobart Nederland werd de keuken van a tot z ingedeeld en samengesteld. Het resultaat: een keuken om U tegen te zeggen.

“25 jaar geleden vierde opa zijn tachtigste verjaardag en mij werd gevraagd of ik wat koude schotels voor het feest wilde maken”, vertelt Jan Vermunt. Geen onredelijke vraag aan een kok en hij stemde dan ook toe. De familie was enthousiast en al snel verspreidden de positieve verhalen zich. Na twee jaar werden Jan en José gevraagd om de hapjes te verzorgen tijdens een open dag van de plaatselijke Rabobank. “Daar werden de contacten gelegd met enkele hooggeplaatste functionarissen van de bank en sindsdien verzorgen wij voor hen openingen, recepties en allerhande andere bijeenkomsten. Omdat de Rabobank het vertrouwen in ons had, ging het balletje snel rollen en leerde het bedrijfsleven ons kennen. De vraag naar onze diensten werd toen zo groot, dat Jan zijn baan op moest zeggen zodat wij door konden groeien. Een beslissing, die niet eenvoudig was, maar die wel genomen is”, aldus José.

 

 

Hete pand in Etten-Leur

Het bedrijfspand in Etten-Leur

Inzicht
“Omdat ik in een instellingskeuken werkte, had ik – voor een kok – relatief veel vrije tijd”, vertelt Jan Vermunt. “Daardoor kon ik gehoor geven aan de toenemende vraag om op te treden als cateraar. In het begin deden wij dat vanuit onze eigen keuken van twintig vierkante meter. Na enkele jaren verhuisden wij naar Prinsenbeek waar wij een oude slagerij ombouwden tot keuken en uitvalsbasis voor onze party service. Toen ook dit pand te klein werd, hebben wij volledig naar eigen inzicht in Etten-Leur een bedrijfspand van achthonderd vierkante meter laten bouwen.”

De party service werkt voor zowel particulieren als bedrijven. “Bij ons is echt alles mogelijk. Bij particulieren kunnen wij op locatie komen koken, maar wij cateren ook feesten en leveren buffetten. Of dat nu voor twee of voor tweehonderd personen is, dat maakt ons niet uit. Voor het bedrijfsleven verzorgen wij niet alleen feesten en recepties, maar ook lunches. En natuurlijk kookcursussen, die nog steeds heel populair zijn”, zegt José.